Cel mai mare grup  hotelier european cumpără treptat hoteluri pe care le-a vândut în anii 2000 unor fonduri de investiții. Reprezentanți ai grupului au anunțat marți că au ajuns la un acord pentru preluarea unui număr de 97 de hoteluri (12.878 de camere) pe care le operează deja în Europa. Tranzacția se face pentru aproximativ 900 de milioane de euro, transmite AFP.

86 de hoteluri, în total 11.286 de camere, dintre care 67 în Germania şi 19 în Olanda sunt exploatate din 2007 de Accor sub forma unor contracte de închiriere sub mărcile ibis (29 hoteluri), ibis budget (31 hoteluri), Mercure (17 hoteluri) şi Novotel (9 hoteluri). Accor a cumpărat aceste hoteluri pentru 722 de milioane de euro de la fondurile britanice de investiţii în imobiliare Moor Park Fund I şi II.

La acestea se adaugă încă 11 hoteluri (1.592 de camere) exploatate de Accor din anul 2008 în Elveţia prin intermediul unor contracte de închiriere sub mărcile ibis (5 hoteluri), ibis budget (2 hoteluri), Mercure (3 hoteluri) şi MGallery (un hotel). Vânzătorul acestui portofoliu, pentru suma de 178 de milioane de euro, este Axa Real Estate.

„Aceste operaţiuni constituie un semnal puternic al capacităţii noastre de a urma rapid strategia de restructurare a portofoliului HotelInvest. Ele răspund tuturor criteriilor noastre selective de răscumpărare de active: hoteluri situate în oraşele cheie din Europa, generând performanţe operaţionale excelente pe segmentele cele mai rentabile ale ofertei noastre”, a declarat directorul Accor, Sébastien Bazin.

Accor, numărul patru la nivel mondial, operează 3.600 de hoteluri cu 450.000 de camere în 92 de ţări din întreaga lume prin mărcile Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Ibis şi HotelF1.

Ivisit.ro îți mai recomandă și: