Anita Panait este ”de la Antene”,  cum sunt unii. Nu apare pe sticlă decât atunci când vorbește despre călătorii, de altfel hobby-ul său pe care-l ține și în scris pe www.calatorii360.roPe Anita nu ai cum să nu o placi. Râde mereu cu gura până la urechi, vorbește mult (și bine!), este deschisă (inclusiv open minded!) și ți-ar plăcea să o ai aproape într-o deplasare, fie ea la Viena sau pe Valea Prahovei. Spune că nu pleacă nicăieri fără costumul de baie (pe bune???), așa că data viitoare când voi împărți o cameră cu ea – iarna, la munte, într-o cabană ar fi ideal -, o să-i caut prin bagaje să  văd dacă îl găsesc. 

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Final destination 1… NOT!:)) Cred că ”Up in the air”. Again and again.
Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: Venit pe lume (Margaret Mazzantini)
Ai tendința de a pune în bagaj prea multe/mulți… De toate. Aici am mereu o problemă. Mă cert mereu cu mine că nu învăț treaba asta cu smart travel. 
Concediul tău ideal este…Un mix între zăcut, explorat locuri noi, iubit și citit. Și neapărat fără program.
Ce ți-ar strica vacanța? Persoanele nepotrivite. 
Ce preferi la un hotel? Să fie foarte curat. Să aibă piscina. Free wireless. Să nu vândă poze mai frumoase ca realitatea. 
Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Să îmi respecte tabieturile. Să nu îmi facă program.
Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Nu le am cu extravaganțele. Să poți pleca unde vrei și când vrei. Asta ar fi o extravaganță în sine.
Care este călătoria pe care ti-ar plăcea cel mai mult să o faci? Un mic ocol în jurul pământului. Așa, cam de o lună.
Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Deși nu sufăr de sindromul drobului de sare, uneori mă lovește câte un gând legat de cei dragi care rămân acasă. Înainte să plec într-o vacanță mai lungă de un weekend, îmi mai trece câte un gând c-o-fi-c-o-păți cineva ceva și eu nu sunt.
Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Să îmi verific mailul prea des. Și uneori mă grăbesc să fac prea multe într-o zi. Parcă sunt la maraton. 
Care este obiceiul pe care îl au alții în vacanță și-l detești cel mai mult? Încerc să nu îmi bat capul cu alții. Măcar în vacanță.
Când călătorești, în ce situație ai minți? Măcar atunci să nu o fac.:))
Care a fost cea mai frumoasa vacanta a ta?  Greu de zis. Toate vacanțele îmi plac. Ideea în sine de a pleca mă bucură. Cred totuși că cea din America, New York și Florida. Pentru că a fost și cea mai lungă și am văzut/făcut atâtea.
Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Costumul de baie. Îl iau și dacă nu îmi trebuie. Habar nu am de ce.
Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Eat. Sleep. Read. Love. Da, un fel de Eat. Pray. Love.