bagaj ivisit

Cea mai mare bătaie de cap pe care o avem atunci când ne pregătim de o călătorie este, în 90 la sută dintre cazuri, împachetatul hainelor. Niciun troller nu este prea mare pentru zecile de piese vestimentare pe care vrem să le luăm cu noi, cu atât mai mult cu cât zburăm cu un operator low cost.

Împachetatul hainelor (și acest lucru implică și alegerea ținutelor) poate însemna și o adevărată schemă a zilelor de călătorie. La cererea publicului, iată câteva sfaturi utile pentru valiza perfectă!

Alegeți culoarea concediului

Împachetarea unor piese vestimentare care să se potrivească între ele (în special, la culoare și material) reprezintă o modalitate de a lua cu tine cât mai puține accesorii (pantofi, genți, eșarfe etc). Cheia este să-ți alegi o singură paletă de culori pe baza căreia să-ți construiești dressing-ul de vacanță. Revistele de fashion spun că aceea combinație perfectă cuprinde o culoare neutră, una energică și o alta dramatică, fiecare dintre acestea fiind legate de culoarea pielii, a părului, respectiv a ochilor. Se pare că, aceștia din urmă se asortează cu gecile, pantalonii, fustele, gențile și pantofii. Ca să găsești culoarea care-ți dă energie, alege una care se regăsește constant în garderoba ta (la pulovere, cămăși, eșarfe sau mănuși), precum bleu, topaz, verdele. Culoarea dramatică este aceea care este în constrast cu pielea, ochii și culoarea părului tău. Iar aici te poţi orienta către verde smarald sau un albastru puternic. Oricum, ceva care să iasă în evidenţă şi să te pună foarte bine în valoare.

Înainte de a pune hainele în troller, se recomandă un joc de imaginație pentru viziualizarea ținutelor.  Se alege un outfit pentru fiecare zi, o piesă ce poate fi folosită de două ori, astfel încât să turistul să nu care tot șifonierul cu el. Oricum, în funcție de destinație, se ia în calcul și un mic shopping (înainte de plecare, când se reface bagajul, lasați la hotel pungile pe care le-ați primit la achiziția noilor piese).

Cât mai simplu

Când vine vorba de accesorii, se urmează o singură linie (aur, argint sau bronz – incluzând aici toate materialele din care sunt făcute bijuteriile pe care le cumpărăm de la boutiqurile de accesorii), astfel încât să nu fie cazul purtării în concediu al întregii cutii de bijuterii.  Stiliștii spun că atunci când le punem în bagaj să ne gândim care au fost acelea care au atras cele mai multe complimente și ne recomandă să le luăm cu noi în vacanță, bineînțeles, cu codinșia de a se ascorta cu hainele pe care le-am împachetat deja.

La capitolul încălțăminte, nu e nevoie de o pereche de pantofi/cizme pentru fiecare zi de concediu. Optați pentru încălțămintea cu talpă joasă, comodă, pentru zilele în care veți merge cu avionul. Puneți în bagaj și o pereche de pantofi cu toc pentru serile speciale, respectiv o pereche de balerini (sau ghete în cazul călătoriilor pe timp de iarnă) pentru zilele în care veți vizita. Dacă spațiul vă permite (doar pe timp de vară), mai merge o a patra pereche, dar tot așa ceva în care să vă simțiți confortabil și care să vă permită să bateți orașul cap – coadă fără a face bătături.

Folosiți buzunarele troller-ului pentru încărcătoarele de telefoane, tablete sau aparate foto. Dacă mărimea o permite, cărțile/revistele pot fi puse tot în buzunare. La fel și punga cu medicamente.

Nu mototoliți hainele

Ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci în vacanță este să calci. Și ca să nu-ți cheltuiești banii pe serviciile hotelului, împachetează cu atenție. Piesele aflate în plan secund, gen lenjeria intimă, ciorapii sau pijamalele, pot fi așezate în colțurile trollerului astfel încât să ajute la formarea unei suprafețe plate pentru restul hainelor. Primul strat de haine trebuie să fie format din jeansi și pantaloni (excepție cei călcați la dungă). Pentru bluzițele și rochițele care nu trebuie mototolite, folosește cartoane precum cele pe care le utilizează magazinele când expun marfa la raft, pentru că ajută să nu se șifoneze prea mult hainele. Oricum, piesele pe care le vreți nemototolite, nu le așezați la fundul trollerului, ci puneți-le mai în față.