Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a publicat anunţul pentru finalizarea porţiunii Suplacu de Barcău-Borş din Autostrada Transilvania şi aşteaptă oferte până pe 9 iulie. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este cuprinsă între 987,1 milioane de lei şi 1,185 de miliarde de lei. Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat. Contractul va fi câştigat de constructorul care oferă cel mai mic preţ.

Autostrada Suplacu de Barcău-Borş are 64 de kilometri şi este construită în proporţie de 52% de compania americană Bechtel, care a avut contractul pentru execuţia întregii Autostrăzi Transilvania. Lucrarea abandonată de doi ani a costat 250 de milioane de euro. Banii s-au cheltuit pe curăţarea de petrol a unui câmp de pe traseul autostrăzii şi pentru construirea unui viaduct spectaculos.

În octombrie ar putea fi reluate lucrările, care trebuie finalizate peste doi ani. Autostrada are 30 de luni garanţie.

Autostrada Transilvania nu va mai arăta, în final, aşa cum a fost proiectată iniţial, de la Braşov la Borş, în lungime de 415 kilometri. După rezilierea cu Bechtel autorităţile s-au gândit să renunţe la tronsonul Ogra (Târgu Mureş)-Sighişoara- Făgăraş-Cristian (Braşov), de 161 de kilometri. În plus, vor să unească drumul cu Coridorul IV (Constanţa – Nădlac) prin tronsonul Sebeş – Turda.

Ivisit.ro îţi recomandă şi: