17 trenuri Regio şi InterRegio vor circula suplimentar, de Paşte şi de 1 Mai. De Paşte se introduc trenuri de la Cluj-Napoca spre Râmnicu Vâlcea şi retur, din Bucureşti Nord spre Iaşi şi Vatra Dornei Băi, din Bucureşti Nord spre Craiova, între Petroşani şi Craiova şi de la Feteşti spre Bucureşti Nord.

Pentru vacanţa de 1 Mai sunt disponibile 10 trenuri noi, între Timişoara Nord şi Mangalia, Arad şi Mangalia, Iaşi şi Mangalia, Bucureşti Nord-Mangalia, Bucureşti Obor-Constanţa.

Însă, în unele zile libere din perioada 19 aprilie – 4 mai, când traficul de călători este extrem de redus, o serie de trenuri InterRegio precum și unele trenuri Regio nu vor circula. CFR Călători îşi îndrumă călătorii să consulte pagina de internet a companiei înainte să planifice o călătorie cu trenul.

Pentru evitarea aglomeraţiei la ghişee, biletele pot fi cumpărate online, de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele XsellKiosk din gări, de la automatele ZebraPay, prin rezervare telefonică, direct de la casele de bilete din gări și agenţii de voiaj CFR sau de la distribuitori autorizați (agenții de turism).

Pasagerii pot beneficia de reduceri la cumpărarea biletelor de tren pentru destinațiile interne, şi anume: 10% reducere pentru călătoria dus-întors, 25% reducere prin cardul Tren Plus, 5% reducere la cumpărarea online, între 10% și 15% reducere la cumpărarea cu anticipaţie, între 10% şi 25 % reducere cu oferta Minigrup 2-5, între 15% şi 35% reducere cu oferta Biletul de weekend, între 25% şi 50% reducere cu oferta Cartea VSD, între 31% și 56% reduceri de weekend (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia – Brașov și retur, reduceri de până la 35 % pentru grupuri de peste 20 persoane.