Cetățenii din Singapore au cele mai puternice pașapoarte din lume, adică ei pot intra în cele mai multe țări fără să aibă nevoie de viză.

Singapore a ajuns pe primul loc dupa ce ani de zile Germania a condus topul realizat de Passport Index. Iată, așadar, care sunt țările cu cele mai puternice pașapoarte.

  1. Singapore: 159 de țări vizitate fără viză
  2. Germania: 158 de țări
  3. Suedia, Coreea de Sud: 157 de țări
  4. Danemarca, Finlanda, Italia, Spania, Norvegia, Japonia, Marea Britanie: 156 de țări
  5. Luxemburg, Franta, Elvetia, Olanda, Belgia, Austria, Portugalia: 155 de țări
  6. Malaezia, Irlanda, SUA, Canada: 154 de țări
  7. Grecia, Australia, Noua Zeelandă: 153 de țări
  8. Cehia, Islanda, Malta: 152 de țări
  9. Ungaria: 150 de țări
  10. Slovenia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia: 149 de țări

În acest top, România se află pe locul 15, adică românii pot intra fără viză în 143 de țări din întreaga lume. Pe același loc se află și Bulgaria, Maroc, Chile și Argentina.

În afara statelor din Europa, românii pot vizita fără viză țări ca Argentina, Armenia, Bahamas, Brazilia, Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi), Filipine, Indonezia, Israel, Japonia, Kosovo, Maldive, Malaezia, Maroc, Mauritius, Muntenegru, Qatar, Ucraina, Seychelles, Singapore, Tanzania, Tunisia, Turcia și țările și insulele din America Centrală. Intrarea se face numai cu pașaport valabil cel puțin 6 luni de la momentul respectiv, iar șederea este de la 30 la 90 de zile. Nu uitați să verificați site-ul Ministerului Afacerilor Externe pentru a afla condițiile de călătorie din fiecare țară în care vreți să mergeți.

Sursa foto: Pixabay.com