Farmecul și frumusețea construcțiilor medievale din România, atât de bine conservate deși au trecut secole de când au fost ridicate, sunt lăudate, din nou, de presa internațională, alături de construcții celebre la nivel mondial.

Și nu doar că suntem menționați, alături de robustele castele britanice, ridicate în vârf de deal, maiestuoasele conace din peisajele rurale ale Franței și impozantele palate în stil gotic din Germania, cetatea fortificată de la Făgăraș este clasată de jurnaliștii de la Huffington Post chiar pe locul doi, după celebrul castel bavarez Neuschwanstein.

„Aflată în inima României, este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate castele feudale din Europa de Est. Principalul punct de atracție al vechiului oraș medieval, castelul a fost, la un moment dat, un importan centru de putere regională. De-a lungul secolului al XVI-lea, citadela s-a extins continuu, reflectând astfel bunăstarea acestui centru administrativ ce controla mare parte din Transilvania”, scriu jurnaliștii de la Huffington Post.

Pe lista celor 10 castele pe care iubitorii de turism cultural nu trebuie să le rateze se mai află și Castelul Durham, aflat în patrimoniul UNESCO (Marea Britanie), Castelul Blarney (Irlanda), Castelul Edinburg (Marea Britanie), Castelul Fairmont (Canada), Castelul Cardiff (Marea Britanie), Castelul Villandry (Franța), Castelul Heidelberg (Germania) și Castelul Hearst (SUA).

Ivisit.ro vă mai recomandă: