Taxele de viză care se aplică de la 1 mai pentru românii care vor să ajungă în Egipt sunt de 115 lei pentru viza turistică cu o singură intrare şi 170 de lei pentru viza turistică cu multiple intrări. Taxele pentru viza business sunt de 180 de lei pentru o singură intrare şi 255 de lei pentru multiple intrări. Pentru tranzit, 115 lei, respectiv 175 de lei. Taxele au fost obţinute de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism de la Ambasada Egiptului de la Bucureşti.

Majorările au fost anunţate în ultimul moment şi au stârnit nemulţumirea turoperatorilori care au declarat că sunt puşi într-o situaţie dificilă deoarece legislaţia europeană privind protecţia consumatorului interzice modificarea tarifelor publicate în broşuri şi, în aceste condiţiile, majorările trebuie suportate de ei.

ECTAA, organizaţia care grupează asociaţiile agenţiilor de turism şi turoperatorilor europeni şi reprezintă interesele a 70 de mii de agenţii de turism a cerut Ministerului egiptean de Turism amânarea creşterii vizei atragând atenţia că numai anul trecut 65% dintre turiştii Egiptului au venit din Europa.

Solicitarea a rămas, însă, fără efect.