O fâșie de pământ, nisip fin sau plin de pietre, zonă pustie sau populată de nenumeroși turiști. Cam acesta este peisajul clasic al unei plaje. Însă, când natura intervine pentru a-și contura creația, peisajul pare desprins din filme SF. Care sunt cele mai ciudate plaje din lume, potrivit cotidianului spaniol ABC?

 1. Plaja Escondida din Insulele Marieta (Mexic), ascunsă sub o stâncă, este accesibilă turistului abia după ce acesta înoată printr-un tunel.
 2. Glass Beach din California (SUA) și-a căpătat denumirea de la sticlele și electrocasnicele uzate pe care oamenii le aruncau în aceea zonă. Dintr-o ”groapă de gunoi” a devenit o plajă șlefuită de valuri, cu un nisip colorat, presărat cu bucăți de sticlă și ceramică. Tot în California este și Pffeifer Purple, o plajă cu nisip lila, datorită fragmentelor de ametist șlefuite de mare.
 3. Shell Beach din Australia este în întregime din scoici. Se întinde pe o suprafață de 60 de kilometri.
 4. Vaadhoo din Maldive este un cer pe pământ, dacă ni se permite comparația. În timpul nopții, organismele microscopice reacționează la schimbările de presiune și aciditate emitând lumină. Inclusiv pașii făcuți pe plajă lasă urme strălucitoare.
 5. Maho Beach din St. Maarten este aproape echivalentă cu pista de aterizare a aeroportului insulei. Avioanele aterizează în proximitatea plajei, astfel încât, spre amuzamentul turiștilor, barurile de pe plajă au în meniu aterizările și decolările aeroportului.
 6. Koekohe Beach din Noua Zeelandă este plină de ”moeraki boulders”, pietre gigant create de sedimentele marine, cu forme definite de valuri, cu o vechime de peste 56 de milioane de ani, potrivit studiilor.
 7. Kourou din Guineea Franceză este verde, datorită poziționării sale în plină pădure amazoniană.
 8. Algar de Benagil din Algarve (Portugalia) se află într-o grotă. Turiștii pot ajunge aici pe calea apei.
 9. Vik Beach din Islanda are nisip negru, datorită solului vulcanic. Tot în Islanda este și Jokulsarlon, o plajă formată din iceberguri. Este, de altfel, locul în care poți atinge cel mai ușor un iceberg.
 10. Playa de las Catedrales din Galicia (Spania). Numele provine de la stâncile de pe malul apei, unele cu înălțimi de peste 32 de metri. În timpul refluxului, se poate merge pe nisip printre stânci.
 11. Giant’s Causeway (Irlanda)este cunoscută datorită filmului Harry Potter. Erupțiile vulcanice au modelat acolo mii de coloane de bazalt hexagonale.
 12. Panalu’u Beach din Hawaii are nisipul negru și este locul în care broaștele țestoase își depun ouăle.
 13. Red Sand Beach din Insulele Galapagos are nisipul rosu datorită conținutului ridicat de fier al lavei.
 14. Pink Sand Beach din Bahamas este singura plajă de culoare roz din lume. Culoarea sa este dată de coralul amestecat cu granulele de nisip.