Oficialii bulgari estimează că fluxul de turiști străini va crește semnificativ în acest sezon estival, în special datorită unui număr mai mare de turiști din Belarus și Ucraina, care vor alege Bulgaria drept destinație de vară în contextul tensiunilor din Peninsula Crimeea, care reprezenta până în prezent varianta cea mai facilă de petrecere a vacanței estivale.

Potrivit adjunctului ministrului Economiei din Bulgaria, Branimir Botev, numărul de vize emise pentru cetățenii din Belarus a crescut, anul acesta, cu 12%, existând premise pentru o cerere mai mare și din partea turiștilor ucraineni.

„Cu excepția stațiunilor din Crimeea, cele mai apropiate resorturi pentru turiștii ucraineni sunt cele de pe coasta Mării Negre”, a explicat Botev în cadrul unei întâlniri avute săptămâna trecută cu tour operatorii, la Plodviv, relatează novinite.com.

Pe de altă parte, oficialul bulgar nu consideră că va exista un declin al cererilor din partea turiștilor ruși, unul dintre cele mai importante segmente de turiști care achiziționează vacanțe pe litoralul bulgăresc, deoarece pachetele turistice cu operatorii din Rusia au fost negociate cu mai multe luni în avans.