kenya airways

Nouă avioane Boeing 787 – Dreamliner – vor fi adăugate flotei operatorului Kenya Airways. Primul jet a fost deja livrat, astfel că pasagerii companiei aeriene se vor bucura curând de experiența unui zbor realizat cu unul dintre cele mai apreciate avioane. Dreamlinerul va fi piesa de rezistență a Kenya Airways pe zborurile long curier. ”Livrarea primului 787 nu înseamnă doar un capitol nou pentru companie, ci și unul nou pentru Kenya”, a declarat Titus Naikuni, CEO al operatorului aerian. ”Dreamliner-ul va permite Kenya Airways să exploreze noi piețe, îi va îmbunătăți performanța economică, va oferi pasagerilor un confort mult așteptat și va contribui la dezvoltarea susținută a Africii”, completează managerul.

Aeronava 787 este cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, un motiv în plus pentru Kenya Airways de a-și eficientiza costurile cu combustibilul (Dreamlinerul folosește cu 20% mai puțin combustibil decât avioanele de dimensiuni similare).

Comanda Kenya Airways prevede avioane 787 și 777-300 ER, parte din planul strategic pe 10 ani al operatorului african, numit ”Proiectul Mawingu”. Planul prevede majorarea flotei de la 44 de aparate de zbor la 107 până în anul 2021 și creșterea numărului de destinații de la 62 la 115. Momentan, operatorul cu baza la Nairobi operează avioane Boeing pe cursele long curier (6 767-300 ER, 4 777-200 ER și 1 777-300 ER).

Primele zboruri cu 787 vor fi efectuate pe continentul african, iar din iunie, Kenya Airways îl va folosi pe cursa către Paris.

În prezent, în piață sunt livrate peste 130 de avioane Dreamliner către 17 companii din întreaga lume.