Boeing a livrat către operatorul rus Aeroflot un avion 777-300 ER. Compania l-a numit Cehov, în memoria marelui scriitor rus Anton Cehov.

Noul 777-300 ER este configurat cu 3 clase de zbor – business, economy și comfort. Clasa intermediară ”comfort” a fost configurată de Aeroflot drept una ce mizează pe un bun raport calitate-preț și include numeroase avantaje precum un spațiu mai mare la picioare, un meniu upgradat, spațiu suplimentar la bagaje și mai multe mile bonus pentru pasager. Acesta este cel de-al șaselea avion livrat din comanda de 16 B777 efectuată de către operatorul rus.

Printre caracteristicile Boeingului 777-300 ER se numără eficiența din punct de vedere al consumului. Trebuie menționat, de asemenea, și faptul că dispune de o cabină spațioasă: poate transporta până la 550 de pasageri – mai mult care oricare alt avion long curier echipat cu 2 motoare.

Avionul proaspăt livrat face parte din noua strategie a operatorului Aeroflot de a-și extinde rețeaua de destinații în Rusia și în străinătate. Cu o flotă nouă și mare, Aeroflot poate oferi un produs mai bun calitativ , în același timp putând intra și pe noi piețe.

De curând, Boeing a livrat un avion Dreamliner către compania aeriană Kenya Airways, pentru care va mai livra, pe viitor și aeronave 777-300 ER.